Перейти до основного вмісту

Прибуток компанії Samsung зростає, але не за рахунок мобільного підрозділу

Звіт компанії Samsung за I квартал 2017 року (січень-березень) показав новий фінансовий рекорд. Прибуток корейської компанії зріс на 0,6 млрд, доларів, щодо - 44,01 млрд доларів цього періоду 2016 року, і склав 44,7 млрд, доларів.

Чистий дохід склав 6,8 млрд. доларів (+46%), операційний дохід - 8,8 млрд. доларів (+48%). Це рекордний результат історії компанії. Проте мобільний підрозділ не має відношення до цих позитивних результатів, показавши зниження операційного прибутку на 47% - до 1,8 млрд. доларів. Samsung пояснює цю ситуацію падінням цін на Galaxy S7 та Galaxy S7 edge, а прибуток від продажу Galaxy S8 та Galaxy S8+ не входить у звітний період.

Можливо, успіх нових флагманів призведе до поліпшення фінансових показників. Крім того, виробник підтвердив перспективу виходу ще одного флагманського смартфона, ймовірно – Galaxy Note 8.

А зараз, доход приносить напівпровідниковий підрозділ (DRAM, SSD, 10-нм чіпи та інше) та виробництво OLED-дисплеїв ( у тому числі для Apple). Подивимося, як позначиться на показниках другого кварталу робота компанії Harman, придбаної нещодавно Samsung. А чи знаєте ви, що ви можете створити чохол зі своїми фото для будь-якого з Samsung смартфонів?