Перейти до основного вмісту

Прибираємо ефект червоних очей зі знімків, зроблених на iPhone

Фотоспалах iPhone – річ досить корисна, але іноді призводить до несподіваного специфічного ефекту. Напевно ви часто бачили знімки ваших близьких, друзів, однокласників з червоними очима, які перетворюють цих милих людей на "вампірів". Ми розповімо вам, як боротися з ефектом червоних очей.

Чому очі стають червоними на фото?

Причина такого ефекту полягає у будові ока, сітківка якого пронизана крихітними кровоносними судинами. У момент виникнення спалаху зіниця не встигає звузиться і відображення виходить червоним, причому чим більше зіниця, тим вражаюче ефект. Тому професійні фотокамери роблять кілька попередніх спалахів, щоб зіниця встигла звузитися. Спалах iPhone влаштований інакше і нам доводиться боротися з результатом вже після зйомки.

Усуваємо ефект червоних очей за допомогою iPhone

Усунути ефект червоних очей із фотографії допоможе програма Фото, яка дозволяє коригувати знімки. Вибираємо Змінити та натискаємо на значок на панелі інструментів - "перекреслене око". Тепер, визначте проблемні точки на фото, програмне забезпечення iOS 7 затемніть червоні зіниці. Потім, вибираємо Застосувати та Зберегти. Ось так, швидко і просто перетворити "жахливі" фотографії на пристойні.

До речі, якщо Ви любите фотографувати та отримувати задоволення від перегляду своїх знімків, тоді Вам точно сподобається ідея нанести своє фото на чохол . :)