Перейти до основного вмісту

Приховані можливості iPhone. Частина 7

У сьомій статті з циклу "Приховані можливості iPhonе" йтиметься більшою мірою про нові раніше неописані можливості клавіатури iOS. Також зачепимо тему прихованого англійського тлумачного словника та статистики даних мобільної операційної системи. Всі ці секрети пройшли тестування під iOS 6.1, тому, якщо у Вас виникнуть якісь труднощі в їх реалізації, перевірте версію iOS на своєму яблучному пристрої. Усі приховані можливості реалізуються без застосування процесу джейлбрейку до смартфона .

Секрет №31. Додавання додаткових доменних імен

Раніше в секреті №20 про додаткові доменні імена вже було сказано, як у процесі набору веб-адреси швидко набрати його закінчення, яке складається з доменних імен. Тепер розповімо Вам про додавання додаткових імен. Ця потреба може виникнути, якщо Вам необхідно буде заходити, наприклад, на більш спеціалізований сайт будь-якої країни. За приклад візьмемо доменне ім'я Франції ". fr". Для його додавання необхідно спочатку додати в налаштуваннях iOS французьку клавіатуру: "Налаштування -> Основні -> Клавіатура -> Клавіатури -> Нові клавіатури...". В результаті даних дій з'явиться список з клавіатур, що ще не використовують, в якому слід знайти і вибрати "Французька", після чого відповідна клавіатура з'явиться в списку активних клавіатур.

Ось і все, тепер, завдяки активації французької клавіатури, наш список доменних імен поповнився ще одним - французьким ".fr". Звичайно це може бути не зовсім зручним, через те, що тепер потрібно буде виконувати зайву дію при перемиканні клавіатур. Усунення цієї незручності Ви можете дізнатися з наступного секрету.

Секрет №32. Швидка зміна клавіатури

Для швидкої зміни клавіатури необхідно затиснути кнопку глобуса, після чого з'явиться список з активованих клавіатур. Ця можливість буде дуже корисна тим, хто має більше двох клавіатур у використанні.

Секрет №33. Швидке написання інших символів

Як часто Вам потрібно набирати перші символи режиму клавіатури "123"? Постійно перемикати незручно? У iOS є можливість швидкого набору окремого символу з цієї клавіатури. Для цього необхідно затиснути кнопку "123" в основному клавіатурному режимі і не відпускаючи палець від дисплея, провести до потрібного Вам символу (свайпом). Ця хитрість доречна, коли потрібно окремо набрати окремий знак, наприклад "?".

На жаль, набрати таким самим чином символи з клавіатуроного режиму "#+=" поки не є можливим, хоча цілком може бути реалізовано у наступних поколіннях iOS.

Секрет №34. Англійська тлумачний словник

У нових версіях iOS інтегрований англійський тлумачний словник, завдяки якому тепер у додатках можна швидко дізнатися значення того чи іншого слова. Для цього додаток має бути спеціально реалізовано, тобто має бути запрограмована дана функціональність.

Роботу з англійським струмовим словником покажемо на прикладі програми iBooks. Для цього спочатку необхідно відкрити відповідну книгу або документ підтримуючого формату. Далі слід утримуючим дотиком вибрати потрібне слово, доки з'явиться спливаюче меню. Якщо це слово буде знайдено у словнику, тоді в цьому ж меню з'явиться пункт "Дефініція", після натискання на який відразу відкриється англійський тлумачний словник з словом, що шукається.

Секрет №35. Наочне видалення програм

Яким чином Ви видаляєте свої програми у мобільних яблучних пристроях? Через iTunes або на хрестик іконки, що з'явилася після тривалого натискання на неї? А якщо, наприклад, необхідно тимчасово видалити програми і бажано заздалегідь вибраного примірного розміру без використання iTunes, як тоді бути? Рішення є і досить просте.

Для виконання даної можливості слід відкрити вбудований менеджер додатків. Для цього необхідно виконати такі дії: "Параметри -> Основні -> Статистика". Далі відкриється розділ статистики налаштувань iOS, першим елементом якого є менеджер програм виконаний у вигляді вертикального списку. Для видалення програми, необхідно його спершу вибрати, після чого попадаємо у додаткове вікно, в якому слід натиснути кнопку "Видалити програму". Ось і все, сподіваємося, дана прихована можливість буде Вам корисна, хоча назвати її "прихованою" досить складно, адже все залежить від знань користувача про яблучну мобільну операційну систему.

Якщо Вам є чим поділитися, новими прихованими можливостями або трюками iOS встановленої на iPhone, які ще не були описані в циклі статей "Приховані можливості iPhonе", тоді здивуйте нас, а ми з нетерпінням цього чекатимемо ;)