Перейти до основного вмісту

The RoboRoach: Американський тарган-кіборг

Інтернет ресурс Kickstarter давно відомий усім, хто цікавиться світом високих технологій, бо завдяки йому народжується чимало унікальних розробок, які знаходять свою підтримку серед людей. Цього разу роботехніка зайшла далеко вперед, а заслуга цьому створений американськими ентузіастами живий тарган-робот.

Докладніше

Команда Backyard Brains ретельно вивчила поведінку тарганів і вибрала варіант управління їхньою поведінкою за допомогою електричних сигналів, що подаються на вусики комахи. Як відомо, якщо тарган натикається на стіну, він своєчасно повертає і обходить її, що відбувається не без участі тих самих вусиків. Таким чином за допомогою прикріпленого робобагажу, можна зі смартфона на базі iOS / Android успішно керувати тарганом.

Даний пристрій складається з двох частин: передаючого та керуючого модуля. Перший кріпиться до голови та вусиків, а другий передає імпульси комахи та зв'язується зі смартфоном за бездротовим протоколом BlueTooth.

Проект від Backyard Brains набрав трохи більше трьох тисяч вічнозелених, а це трохи менше однієї третини всієї необхідної суми. Навіть незважаючи на те, що на збір коштів ще залишилося 28 днів, сума може бути і не набрана через неоднозначну реакцію населення на цю розробку.