Перейти до основного вмісту

Розбирання iPod touch 5G

Пройшов лише день після старту продажів нового Apple iPod touch 5G, а фахівці з сайту iFixit вже змогли його розібрати, детально вивчити і поділитися всім тим, що їм вдалося дізнатися. Звичайно, не обійшлося і без традиційної оцінки простоти ремонту гаджета. У цьому вся плані він програв iPhone 5.

Дуже цікаво було дізнатися подробиці про нутрощі плеєра. Тут виявляється все має велику подібність з iPhone 4S. Процесор А5, 512 МБ оперативної пам'яті. З додаткових датчиків слід зазначити присутність гіроскопа.

Є ряд причин, з яких iPod touch 5G поступається в плані ремонту iPhone 5. Перше, це відсутність зовнішніх болтів на корпусі. Це означає, що розбирати його доведеться дуже не зручним способом, за допомогою нагрівання термофеном. Також для проникнення пристрій заважають 2 дуже незручно розташованих шлейфу материнської плати. Після розбирання iFixit оцінив iPod touch 5G у три бали з п'яти за шкалою ремонту.

Ось вам ще кілька нотаток, якими поділилися iFixit з приводу плеєра:

- Місткість акумулятора нового iPod touch збільшилася на 100 mAh у порівнянні зі старим, і тепер становить 1030 mAh.

- Кнопка "HOME" виконана не з такої міцної гуми мембрани, як кнопка iPhone 5, тому вона не буде такою зносостійкою.

- Габарити у iPod touch такі ж, як і в iPhone 5, різниця тільки в 0.1 мм по висоті не є суттєвою.

- Плеєр комплектується спеціальним кріпленням для петлі на руку, воно досить міцне і з ним ви не будете переживати якщо ваш iPod випадково вилетить з руки.