Перейти до основного вмісту

Samsung смартфони втрачають свою ціну швидше, ніж Apple iPhone

У наш час смартфони стали звичними та необхідними пристроями (а чохли для телефонів , аксесуаром номер один для їх захисту), роблячи життя людини зручнішим і цікавішим. Тим не менш, чим швидше розвивається виробництво сучасних девайсів, тим швидше застарівають і втрачають свою ціну діючі моделі.

Закономірність зниження вартості смартфонів

Фахівець Джин Манстер із компанії Piper Jaffray встановив закономірність зниження вартості смартфонів від виходу нових моделей. Примітно, що старі смартфони Samsung втрачають свою ціну швидше, ніж апарати Apple . Так, за два місяці до анонсу iPhone 7 модель iPhone 6s подешевшала на 22%, а торішній iPhone 6 втратив 27% вартості.

Для порівняння, флагманський смартфон Samsung Galaxy S7 продавався дешевше на 29% вже через 4 місяці, після виходу, тоді як вартість торішньої моделі Galaxy S6 на 26%.

Результати, представлені Piper Jaffray не дають повного уявлення про ситуацію, але свідчать про переваги яблучних девайсів.

iPhone – найнадійніший смартфон

Аналітики з FixYa заявили, що надійність iPhone втричі більша за надійність апаратів Samsung. Користувачі рідше скаржаться на iPhone. У рейтингу надійності iPhone набрав 3,47 бала, - це на 300% перевищує результат смартфонів Samsung, з показником - 1,21 балів.