Перейти до основного вмісту

Samsung та Google планують у 2019 випустити доладний (гнучкий) смартфон

На першій офіційній конференції Samsung Developer Conference відбулася презентація смартфона із революційним форм-фактором. Це гнучкий смартфон Samsung , робочий зразок якого продемонстрували представники корейського бренду.

Апарат, оснащений складним механізмом, складається дисплеєм усередину. У складеному стані на панелі відкривається невеликий, повноцінний сенсорний дисплей. У розкладеному користувачу відкривається великий 7,3” дисплей планшетного зразка. Корейські розробники створили спеціальну ультратонку OLED-панель (на 45% тонше звичайного варіанта), що входить до сімейства лінійки Infinity Flex (є ще Infinity V, U, O). На запуск комерційного виробництва новинки потрібно лише кілька місяців. Не виключено, що дебют ексклюзивного корейського смартфона ми побачимо у першому півріччі 2019 року. Вартість девайсу, поки що, не озвучена.

Є інформація і про програмне забезпечення пристрою. Запрошений Samsung представник Google , повідомив про намір постачати корейцям необхідні API для гнучких дисплейних панелей, а також комплектуючих для забезпечення потрійної багатозадачності (відкриття одночасно трьох програм на розкритому дисплеї). Google планує максимально скористатися досвідом Android для нових стандартів, в чому і полягає тісна співпраця з Samsung. Цікаво, що цей досвід буде затребуваний і Huawei , LG , Lenovo , які працюють над подібними проектами.