Перейти до основного вмісту

Samsung вже продає більше смартфонів ніж Apple у США

Аналітична компанія Counterpoint Research провела дослідження, що показали зростання популярності смартфонів Samsung у США. Більше того, за рік корейський виробник продав більше смартфонів ніж Apple .

Хто на якому місці закріпися?

За результатами квітня, Samsung збільшив свою частку на американському ринку до 28,8% проти 23% у американської корпорації. Основні продажі припадають на частку флагманів Samsung Galaxy S7 та Galaxy S7 edge, які є головними суперниками iPhone 6s та iPhone 6s Plus.

Смартфон Samsung Galaxy S7 вийшов на перше місце у топі американського видання Consumer Reports. Користувачі цінують високу якість оптики, водонепроникність та можливість розширення пам'яті картами microSD. Крім того, апарати Samsung працюють 24 години у розмовному режимі, без додаткової зарядки.

На третє місце американського ринку вийшов корейський виробник LG з часткою – 17%. Особливий інтерес покупців викликає модульний апарат LG G5 .

У грошовому вираженні, оборот Apple за перший квартал 2016 року становить 51,2 млн, що на 10 млн менше від результату минулого року - 61,2 млн.

Експерти називають кілька причин падіння продажів яблучних девайсів, серед яких перенасичення ринку, криза економіки Китаю, зростання курсу долара в багатьох країнах. А час розставить усіх на свої місця. Є велика загроза ще від китайських брендів Xiaomi , Huawei та Meizu … Найближчим часом усе може кардинально змінитись.