Перейти до основного вмісту

Що означає Серійний номер iPhone

Будь-який мобільний пристрій випущений на заводі або фабриці має свій серійний номер. Винятком є щось випущене китайцями в домашньому підвалі у кількості один екземпляр. iPhone також має серійний номер, який можна подивитися, зайшовши в пункт меню "Налаштування - Основні - Про цей пристрій". Докладніше про це можна почитати у цій статті .

На перший погляд це просто набір чисел та літер. Але насправді не все так просто. Знаючи як його розшифрувати можна отримати інформацію про ваш пристрій. Серійний номер iPhone має окрім цифр ще й літери, тому не варто плутати його з IMEI , який йде тільки в цифровому варіанті.

Що містить у собі серійний номер iPhone

Як приклад розглянемо один номер і на підставі його ви зможете вже орієнтуватися в серійнику. Серійні номери iPhone представлені у такому форматі AABCCDDDEEF

АА - ідентифікатор заводу, що визначає завод на якому був виготовлений iPhone

B - це рік випуску (цифра означає останню цифру на рік, наприклад 0 означає що iPhone випущений або 2010, або 2020 року)

СС - виробничий тиждень (34-й тиждень це серпень місяць)

DDD - Унікальний ідентифікатор телефону

EE - Колір телефону (A4 означає, що він чорний)

F – це обсяг пам'яті (T – означає 32GB)

Використовуючи комбінацію з останніх 3 символів можна також визначити модель телефону

VR0 - iPhone 2G 4 GB

WH8 – iPhone 2G 8 GB

0KH - iPhone 2G 16 GB

Y7H – iPhone 3G black 8 GB

Y7K - iPhone 3G black 16 GB

3NP - iPhone 3GS black 16 GB

3NR – iPhone 3GS black 32 GB

3NQ - iPhone 3Gs white 16 GB

3NS – iPhone 3Gs white 32 GB

A4S - iPhone 4 black 16 GB

A4T - iPhone 4 black 32 GB

На сьогоднішній час компанія Apple перенесла все своє виробництво і Китай, тому всі фабрики на яких випущені iPhone знаходяться саме там. Їх там багато, і кожна має свій ідентифікатор (6Q, 79, 7R, 7S, 7T, 7U, 7V, 82, 83, 84, 85, 86, 87, 88 тощо). Крім того, якщо ваш iPhone був у ремонті, або був замінений вам за гарантією, ваш ідентифікатор може бути замінений на наступний: 5К, 7К, 8К.