Перейти до основного вмісту

Що таке iTunes U та як ним користуватися?

Ще в часи раннього розвитку компанії Apple Стіва Джобса оточувала ідея співпраці з провідними університетами світу. Але мало пройти досить багато часу, щоб ця ідея стала реальністю більш ніж на сто відсотків. Результатом такої роботи став освітній сервіс iTunes U, який зародився у 2007 році.

Суть освітнього сервісу

В ідеалі кожен університет або коледж, який має пристойний багаж якісних знань, може поділитися ними з усім світом за допомогою iTunes Store . Кожен навчальний заклад, що отримав доступ до iTunes U, має власний розділ. У ньому містяться всі навчальні матеріали, з якими навчальний заклад вирішив поділитися зі світом. Кожен бажаючий може поповнити свій багаж знань, переглядаючи навчальні курси у цифровому вигляді від провідних університетів та коледжів світу. Щоправда, переважна кількість матеріалів англійською мовою.

Принцип роботи

Для початку Вам необхідно буде завести обліковий запис (Apple ID) для доступу до iTunes Store. Це можна зробити за допомогою програмного забезпечення iTunes. У боковому меню необхідно вибрати категорію iTunes Store і у верхньому лівому кутку вікна, що слід з'явиться, слід натиснути на кнопку "Увійти", після чого з'явиться діалогове вікно авторизації. У цьому діалоговому вікні необхідно буде натиснути кнопку "Створити Apple ID", після чого буде відкрито сторінку реєстрації.

Якщо у вас є Apple ID, тоді для входу в iTunes U, вам знадобиться лише авторизуватися в яблучному магазині і вибрати однойменну категорію, яка знаходиться в кінці горизонтального меню.

Слід також активувати категорію "iTunes U" у меню програмного забезпечення. Це можна зробити за допомогою вікна налаштувань, яке викликається наступною комбінацією клавіш "Ctrl+,". Далі слід перейти на вкладку "Основне" та відзначити галочкою пункт "iTunes U".

Ви зможете в повну міру скористатися яблучним освітнім сервісом, в якому дійсно можна отримати величезну кількість першокласних знань, якщо підвищуватимете свій рівень володіння англійською мовою. Також є можливість роботи з iTunes U на яблучному мобільному пристрої за допомогою однойменної програми, яку можна скачати безкоштовно в App Store.