Перейти до основного вмісту

Що таке QR-код? iPhone допоможе Вам.

Напевно, Ви вже стикалися із загадковими чорно-білими квадратиками, розміщеними на рекламній продукції, білбордах. Чи думали Ви, що це? Чи знаєте, що цей квадратик можна розшифрувати і витягнути з нього багато корисної інформації. Не знали? Читайте далі.

Що таке QR-код

Загадковий маленький квадратик - це QR-код, у дослівному перекладі з англійської - "швидкий відгук". Ці квадратики містять інформацію, яку можна легко розпізнавати за допомогою камери мобільного телефону. За допомогою наших улюблених Apple iPhone.

За допомогою QR-коду можна закодувати будь-яку інформацію, чи це простий текст, посилання на сайт, якась історична пам'ятка про архітектуру, номер телефону тощо.

Один такий QR-код (квадратик) може вміщати до 4295 літер. Дуже зручна і корисна річ, у світі, де інформації дуже багато і запам'ятати всю, або звернути увагу на потрібне для нас, дуже важко. Ось у таких випадках і допоможе QR-код.

Де використовують техніку QR-коду?

Допустимо ви хочете розмістити свою, креативну рекламу. Ви придумали дизайн, слоган, але ще потрібно вмістити досить багато тексту. Вставивши цей об'ємний текст у рамках вашої реклами, Ви не зможете акцентувати увагу на важливих елементах реклами. Вихід один, створити QR-код і до нього вкласти весь додатковий текст.

У Європейських країнах цей маркетинговий хід дуже поширений, а в нас лише на початкових стадіях. QR-код можна використовувати не тільки для маркетингових цілей. У туристичних сферах він також буде незамінним. Наприклад, на ресторані або історичної пам'ятки, розміщені QR-коди кількома мовами, мандрівник за допомогою гаджета (Apple iPhone) сканує цей код, - просто і зручно.

Незамінним він буде для студентів, можна зашифрувати деякі позначення, теореми.

Як розпізнати QR-код за допомогою iPhone?

Для того, щоб розпізнати QR-код, Вам необхідно завантажити через iTunes спеціальну програму. Читайте далі - Як встановити програму для QR-коду на iPhone за допомогою iTunes . Навчіться розпізнавати інформацію, приховану в квадратику прямо зараз. :)