Перейти до основного вмісту

Стів Джобс, - людина яка не боїться поразки

Заснувавши компанію Apple Стів Джобс хотів домовитися зі Стівом Возняком, щоб усі нові проекти Возняка йшли в їхню власну компанію, а не в HP, де працював тоді Возняк. Тому на зустріч Джобс запросив свого друга Рона Уейна, який був би в ролі судді, якби думки Стівів розійдуться. Рон Уейн був інженером компанії Atari, але незадовго до цього він прогорів зі своїм бізнесом ігрових автоматів.

Рон Уейн, перший і останній, хто не повірив у Apple

Зустріч тривала понад дві години. Усі намагалися вмовити Возняка розвивати власну компанію. Уейн стверджував, що великий інженер зможе досягти успіху і прославити свій продукт, якщо об'єднається з великим бізнесменом, а це означає, що всі нові креслення повинні йти в Apple. Два Стіва були дуже різні, але разом вони найсильніша команда.

Возняк був несміливим і сором'язливим, але мав усидливість і гострий розум у галузі електроніки. Джобс був харизматичним, холодним та розважливим підприємцем, який міг домовитися. Першого квітня троє друзів зібралися вдома в Уейна та поділили частини компанії 45% 45% та 10%. Внизу дописавши, що на будь-які витрати, що перевищують 100 доларів, потрібно згоді двох партнерів.

Коли Джобс став планувати як взяти кредит і закупити комплектуючі, Уейн злякався. Гіркота його попередньої поразки у бізнесі ще не згасла. Йому не хотілося знову прогоріти та виплачувати кредит. Через одинадцять днів він прийшов у податкову та написав заяву про внесення поправок до статуту компанії. За свою частку він одержав близько 2000 доларів.

Уявіть, на що перетворилася нерішучість

Якби Уейн залишився, то в 2010 році 10% склали б близько 2,5 мільярда доларів. В даний час Уейн живе на пенсійну допомогу в маленькому будиночку в штатах. Рон Уейн заявляє, що не шкодує, що відмовився і вважає себе щасливою людиною.

Завжди намагайтеся йти до кінця. Біль поразки пройде, а тріумф житиме вічно! :)