Перейти до основного вмісту

Swivl: Розумна підставка для iPhone 5

Роботизована підставка для яблучного смартфона отримала $500 інвестицій від Grishin Robotics, інвестиційного фонду, заснованого Дмитром Гришиним, який є головою Mail.ru Group. На даний момент нічого з умов угоди не відомо, крім самої суми інвестицій.

Особливості роботи

Поворотна підставка Swivl змінює поле огляду залежно від положення оператора. Відстеження оператора здійснюється за спеціальним маркером, який підтримує бездротовий зв'язок зі Swivl. Перед використанням необхідно поставити смартфон на тримач підставки та приєднати його до неї за допомогою дата-кабелю.

Перший успіх

Перша версія Swivl надійшла у продаж ще на початку весни 2012 року і розійшлася тиражем приблизно 10 тисяч екземплярів. Ціна встановлена виробником на рівні від $149 до $199. Таким чином нескладними розрахунками стає зрозуміло, що річний виторг з продажів роботизованого постачання становить майже півтора мільйона доларів.

Підтримка

На даний момент ведеться активна підтримка близько 20 партнерів за допомогою спеціального SDK. Унікальна розробка користується чималим попитом у медицині та освітній сфері. До речі, друга версія підставки Swivl підтримуватиме планшети iPad .