Перейти до основного вмісту

Thunderbolt-накопичувач від Intel на 128 Гб

Корпорація Intel здивувала всіх виробників портативних накопичувачів, випустивши таку незвичайну флешку і до того ж досить містку. Тепер для власників сучасних комп'ютерів не потрібно думати, коли велика кількість даних запишеться на накопичувач, щоб поділитися з ними, наприклад, з друзями.

Докладніше

Thunderbolt-накопичувач на 128 Гб був представлений під час Computex 2013, що була у Тайбеї. Як запевняє виробник, дана флешка найшвидша у світі, яка може далеко позаду залишити своїх конкурентів. Гаджет сумісний як з PC, так і з Mac, тому всі, хто мріє про дітище від Intel, зможе його придбати вже найближчим часом.

Thunderbolt є надшвидким інтерфейсом підключення для різноманітних периферійних пристроїв до комп'ютера, розроблений компанією Intel. Дана технологія підтримує швидкість передачі даних по мідному проводу до 10 Гбіт/с, а по кабелю оптичного швидкість зростає вдвічі. Для порівняння швидкість до 5 Гбіт/с забезпечує USB 3.0.

Для зберігання даних використовується SSD-накопичувач від SanDisk. Досить дивне рішення, бо сама Intel також випускає SSD-накопичувачі і не зрозуміло чому вона не оснастила свій пристрій компонентом власного виробництва.

Поки що не відомо, коли накопичувач дістанеться масового виробництва і якою буде його ціна. Враховуючи малу кількість пристроїв, забезпечених інтерфейсом Thunderbolt , ця процедура може затягнутися.