Перейти до основного вмісту

Відремонтувати iPad Pro 11 буде не просто - ремонтопридатність 3 з 10

Фахівці iFixit розібрали iPad Pro 11 , анонсований у жовтні. Планшети 2018 є наймасштабнішим оновленням Apple за всю історію існування iPad. Пристрої отримали прогресивніший дизайн, Face ID і USB Type-C замість Lighting-роз'єму.

Позитивні моменти

Серед плюсів при розбиранні майстри відзначили наявність модульного порту USB Type-C. Позитивним моментом також є відсутність кнопки Home, яка зазвичай легко ушкоджувалася під час розбирання попередніх моделей iPad. З мінусів, команда iFixit відзначила використання звичайного клею для кріплення батарейки, що ускладнює її зняття, крім стандартних для смартфонів і планшетів язичків, що витягуються. З'єднання пристрою дисплея з передньою панеллю має двоякий ефект. З одного боку – це полегшує процес розбирання (знімається одна деталь замість двох), з іншого – це збільшує цінник ремонту дисплея.

Недоліки

До найістотнішого недоліку моделі фахівці віднесли велику кількість клею. Здійснити розбирання проклеєних деталей та елементів досить складно, у тому числі не пошкодивши їх. В результаті, планшет отримав невисокий бал 3 з 10. проте цей показник вищий, ніж у iPad Pro 10,5, який заробив. всього, 2 бали. Покроковий хід розбирання iPad Pro 11 можна побачити на сайті iFixit