Перейти до основного вмісту

Xiaomi Mi5, Mi Max, Mi4S будуть продаватися з встановленими Skype та MS Office

Американська корпорація Microsoft і китайська компанія Xiaomi підписали взаємовигідний договір, що дозволяє використовувати частину патентних технологій один одного. В результаті угоди, у планшеті Xiaomi з'явилися програми MS Office та Skype.

Взаємовигідна співпраця = збільшення продажів

У вересні поточного року Android-смартфони, у тому числі Mi5 , Mi Max , Mi4S , Redmi Note 3 та Redmi 3 , отримають встановлені Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook та Skype. Набір програм залежить від країни та оператора ринку.

Угода з Microsoft може стати для Xiaomi основою для релізу пристроїв за межами Піднебесної. Досі пристрої виробника продаються тільки в Китаї, і офіційно не поставляються в Європу і США.

Xiaomi прагне розширити географію продажів, оскільки конкурувати на перенасиченому вітчизняному ринку дедалі складніше. Аналітики Strategy Analytics визначили тенденцію падіння продажів Xiaomi на початку 2016 року на 9% та зменшення частки ринку на 12%. Тим часом, основні конкуренти, Huawei та Samsung та китайські OPPO та Vivo стрімко нарощують оберти.