Перейти до основного вмісту

Xiaomi попередила, що нові смартфони будуть трохи дорожчими

Вартість смартфонів Xiaomi , які можна купити набагато дешевше за подібні моделі більш знаменитих конкурентів, завжди була перевагою компанії. Наприклад, новий флагманський апарат Mi 9 стоїть у Піднебесній від $447 (2999 юанів). Це дуже вигідна ціна смартфона, побудованого на Snapdragon 855 та оснащеного трьома камерами.

У своєму виступі на прес-конференції, присвяченій анонсу Mi 9, генеральний директор Xiaomi, Лей Цзюнь (Lei Jun) оголосив про наміри компанії змінити репутацію виробника дешевих смартфонів вартістю менше $300 (2000 юанів). Xiaomi планує випуск кращих пристроїв, а Mi 9 буде останньою флагманською моделлю з ціною, нижчою від $447 (3000 юанів). На закінчення, топ-менеджер заявив, що майбутні смартфони коштуватимуть не набагато, але дорожче.

На сьогоднішній день найдорожчим смартфоном Xiaomi стала ексклюзивна модель Mi Mix 3 Forbidden City з цінником - $745 (4999 юанів). У нову серію увійшла прозора модифікація Mi 9 (Transparent Edition) з ОЗУ – 12 ГБ та ПЗУ – 256 ГБ, вартістю $596 (3999 юанів). Зазначимо, що подорожчання смартфонів Xiaomi відбувається щороку.

Це пов'язано здебільшого зі зростанням вартості комплектуючих та впровадженням нових апаратних функцій (наприклад, дактилоскопічний датчик у дисплеї). Який новачок продаватиметься за новою ціною, поки що не повідомляється.