Перейти до основного вмісту

Як читати улюблені книги на iPad/iPhone?

Багато хто після покупки яблучного мобільного пристрою рано чи пізно стикався з необхідністю читання книг. У цій статті йтиметься про те, які програми безкоштовні реалізують таку можливість і як ними користуватися.

Типи файлів електронних книг

Перед тим, як перейти до роботи з певним додатком реалізувавши можливість читання книг в iPhone і iPad , спочатку варто виділити основні типи файлів, в яких можуть бути представлені електронні книги.

Формат fb2 (ePub) – основний формат, в якому публікуються та продаються електронні книги. Цей формат підтримується рідною програмою від компанії Apple під назвою iBooks і програмою стороннього розробника - Stanza.

Формат docx/doc – рідний формат Microsoft Office, декстопної програми під PC/Mac, який відкривається такими програмами, як QuickOffice, ReaddleDocs, TextGuru.

Формат pdf – формат документів, розроблений компанією Adobe, який на сьогоднішній день став стандартом і підтримується такими програмами, як: PDF Reader Pro, PDF Epert.

Формат djvu – спеціально розроблений формат збереження відсканованих сторінок як альтернатива формату pdf. Він відрізняється високим ступенем стиснення такого роду контенту, коли не важлива можливість копіювання тексту на пряму. Цей формат підтримується таким додатком, як: Easy DJVU R.

Робота з програмою iBooks

У цій статті докладніше зупинимося саме на рідному додатку Apple - iBooks. Ця програма включена в основний пакет програм, що постачаються з iOS останніх версій. Саме тому цей факт трохи спрощує життя новачкові.

Крок 1. Запустіть програму iTunes із PC/Mac та підключіть свій iPhone/iPad до комп'ютера.

Крок 2. Після того, як Ви переконалися, що iTunes побачив Ваш яблучний пристрій, відкрийте розділ медіатеки "Книги" і просто перетягніть файл формату fb2 (ePub).

Крок 3. Якщо раптом книга завантажилася в iTunes без обкладинки, тоді правою кнопкою мишки натисніть на ній і виберіть пункт "Інформація" в контекстному меню. Після такої легкої дії має з'явитися діалогове вікно в якому потрібно вибрати вкладку "Обкладинка" і натиснути кнопку "Додати...". Але якщо книга завантажилася в iTunes з обкладинкою, тоді цей крок пропустіть.

Крок 4. Синхронізуйте ваш пристрій із iTunes.

Після таких нескладних дій, потрібна книга буде додана до програми iBooks і Ви зможете приємно насолодитися читанням:)