Перейти до основного вмісту

Як і який вибрати чохол для смартфона?

Кожен, щасливий власник смартфона замислюється над тим, як захистити свій девайс, довше зберегти його новенький, первозданний вигляд. І навіть не важливо, скільки коштує телефон, захистити його і вберегти від повної поломки, хоче кожен. Думки на шляху порятунку свого гаджета одразу призводять до покупки захисних чохлів для смартфонів . Але у всьому різноманітті захисних аксесуарів дуже складно розібратися та зрозуміти, що ж краще, на чому зупинити свій вибір.

Давайте разом постараємося розібратися, який вибрати чохол для телефону. А ще ми наголосимо на тому, навіщо потрібні захисні плівки.

Причини, з яких потрібний чохол для смартфона:

  • при щоденному використанні, iPhone постійно стикається з різними предметами та поверхнями. Чохол захистить тендітний і гладкий корпус від подряпин, сколів, потертостей, пом'якшить падіння;
  • айфон виготовлений з ідеально гладкого скла, а бічні грані з алюмінію, тому не виключено вислизання апарата з рук. Захисні чохли для смартфонів, виготовляють із спеціальних матеріалів, що запобігають ковзанню;
  • оригінальний чохол додасть вашому гаджету індивідуальності, підкреслить ваш стиль.

Який чохол виберете ви, справа смаку, але кожен із них дозволить уникнути поломки смартфона, а значить заощадить ваші гроші на ремонт. Алюмінієвий бампер, наприклад, зможе захистити від падіння навіть на кахельну плитку.

Тепер розглянемо які типи чохлів для смартфона.

Бампери

Перший бампер випустила сама Apple для свого дітища iPhone 4. Конструкція бампера виглядає у вигляді рамки на бічні грані смартфона, по периметру апарату. При падінні, найчастіше, телефон падає на бік і рамка служить надійним захистом. Крім того, бампер має виступи, які піднімають смартфон над будь-якою поверхнею, а отже захищають від дотику. Бампер зберігає дизайн телефону. Ідея створення чохла-бампера сподобалася багатьом компаніям виробникам аксесуарів. Зараз на ринку ви можете вибрати бампер із пластику, з легкого авіаційного алюмінію, міцні бампери Apple із гуми та пластику. Що найкласніше, такі аксесуари можна вже купити для HTC , Samsung , LG , Meizu , Xiaomi та Huawei .

Основні переваги чохлів у вигляді бамперів:

  • практичність та надійність, легко знімати та надягати;
  • не створює зайвого обсягу, не змінює розмір смартфона;
  • покращують естетичний вигляд, надають стилю;

Недоліки бампера:

  • Не закривають задню стінку та екран iPhone;

Накладки або кришки (найпопулярніший тип чохла)

Ця модель чохла захищає задню кришку смартфона, а деякі закривають краї екрану. Виготовляються з натуральної шкіри та її замінників, із пластику та силікону. Найкрасивіші – це пластикові варіанти. Вони не збільшують вагу та товщину апарату. Пластик практичний, стійкий до стирання матеріал, на відміну від шкіри. Але якщо ви шанувальник дорогих брендових аксесуарів вам відмінно підійдуть шкіряні чохли для iPhone.

Переваги чохлів накладок або кришок:

  • практичність та довговічність;
  • мініатюрність та малогабаритність;
  • закривають задню стінку, у відліфії від бампера; Недоліки чохлів кейсів або кришок: - Не захищають екран смартфона;

Розкладні фліп-чохли (чохол-книга)

Такий чохол забезпечує максимальний захист смартфона. Він має, крім задньої, додаткову кришку, що закриває екран телефону. Виготовляється зазвичай зі шкіри в класичному стилі або в стилі нової класики. Аксесуар добре поєднується з речами бізнес-класу та популярний серед ділових, солідних людей. У такому чохлі смартфон максимально захищений при падінні порівняно з бампером або кришкою.

Переваги розкладних, фліп-чохлів:

  • максимальний захист апарату від механічних впливів;
  • стильний дорогий аксесуар, респектабельний зовнішній вигляд

Недоліки розкладних фліп-чохлів:

  • збільшує розмір телефону;
  • відкидна кришка іноді заважає;

Вінілові наклейки - найтонший захист

Відмінне доповнення захисним чохлам - захисні плівки для телефонів. Їх ще називають вінілами або скінами. Вони виготовлені з міцного вінілу або карбону, клеються на задню кришку, боки та навколо екрану айфона. Плівка настільки тонка, що покриває корпус смартфона, немов другою шкірою, захищаючи від потертостей та сколів. Її можна використовувати разом із чохлом. Вінілові плівки для iPhone призначені для яскравих, творчих натур. Вони розфарбують ваш девайс унікальними дизайнерськими малюнками. Карбонові плівки для iPhone підкреслять вишуканий дизайн яблучного смартфона. Фрма плівок виготовлена за розмірами смартфона та має вирізи для кнопок управління.

У парі з плівкою або склом на екрані - ваш телефон не пошкодити

Є прозорі плівки та скла, які клеяться на екран апарату, для його захисту. Захисні плівки на екран iPhone бувають матові та глянсові. Матові плівки дозволять уникнути відблисків зображення та відбитків пальців на екрані, але якість зображення трохи погіршують. Глянцеві плівки ніяк не впливають на якість зображення, вони практично не помітні, не бликують на сонці.

Отже, ми з'ясували, що абсолютно кожному смартфону потрібні захисні чохли. А тонкі захисні плівки та скла можна "носити" разом із чохлами для захисту екрану. Який би ви чохол чи бампер не вибрали, він продовжить термін служби смартфона, збереже первозданний вигляд гаджета. Зберігши зовнішність техніки, ви зможете з успіхом її продати або користуватися акуратним, новим пристроєм.