Перейти до основного вмісту

Як створити рінгтон для iPhone за допомогою iTunes

Купивши собі iPhone, кожен з нас ставив питання: як же поставити улюблену пісню (рінгтон) на друга зі списку контактів? Як відрізнити вхідний дзвінок коханої людини з десятків можливих? Поставити пісню на дзвінок просто з медіатеки не вийде, тому ми вирішили написати статтю про те, як створити рінгтон для Apple iPhone за допомогою iTunes.

Простий та зручний спосіб створення мелодії для Айфона.

Створити рінгтон можна за допомогою спеціальних програм, які Ви знайдете на просторах Інтернету. Головним завданням у цій справі - за допомогою програм, QuickTime Pro або GarageBand, вирізати уривок пісні, що сподобався, і перевести в потрібний для Айфона формат. Але навіщо шукати? :) Є ж iTunes у кожного власника iPhone.

Робимо свою мелодію за допомогою iTunes:

Я впевнений, що кожен користувач iPhone знає, що таке iTunes. Тому, якщо у Вас встановлено Айтюнс, приступаємо до створення мелодії:

1. Відриваємо iTunes. У верхньому лівому куті вибираємо закладку "Музика". Зі списку пісень, вибираємо ту, з якою хочемо зробити рінгтон.

2. Зупинившись на виборі, Ви уважно слухаєте та шукаєте ділянку, яка найбільш підходить для дзвінка. І тут, УВАГА: ви повинні запам'ятати з якої секунди він починається і на якій закінчується. Ця ділянка не повинна перевищувати 30 секунд. Таке бажання Айфон.

3. Натискаємо на пісні правою кнопкою мишки, вибираємо пункт "Інформація". Переходимо до закладку Параметри.

  • Поле "Гучність" - залишаємо без змін;
  • Поле "Еквалайзер" - за бажанням;
  • Поле "Тим медіафайлу" - вибираємо Музика ;
  • Поле "Старт" - ми ж запам'ятали з якої секунди починається наш бажаний шматочок рінгтона, ставимо це значення в це поле;
  • Поле "Час зупинки" - плюс 30 секунд від часу старту рінгтону.
  • Інші поля не заповнюємо.

4. У меню iTunes вибираємо пункт "Додатки" переходимо до Створити версію для ААС . Відразу під піснею з'явиться уривок, який Ви готуєте для рінгтона.

5. Далі все просто. Мишкою перетягуємо цей уривок на робочий стіл. Перейменувати розширення файлу з .m4a на .m4r. m4r – це розширення файлів рінгтонів Apple iPhone.

Якщо на файлі з Вашою мелодією немає розширення (.m4a), Вам потрібно зробити наступну операцію.

  • Windows 7 - Мій комп'ютер - Впорядкувати - Параметри папок та пошуку - Вигляд - Знайти поле як на малюнку нижче.
  • Windows XP - Мій комп'ютер - сервіс - властивості папки - вид.

Заберіть пташку з поля "Приховувати розширення від зареєстрованих типів файлів" та натисніть кнопку ОК.

Після цих операцій у вас має з'явитися розширення файлів.

6. Після того, як перейменували файл, перетягуємо його назад в iTunes, але вже на закладку " Медіатека " у бічній панелі Айтюнс.

7. У Медіатеки заходьте до папки Рінгтони . Якщо все правильно зробили, Ви побачите Ваш рінгтон, тривалість якого 30 секунд.

8. Останній етап, на якому нам потрібно синхронізувати рінгтон з Айфоном, тобто переписати його на телефон. Підключаємо iPhone до iTunes. У бічній панелі програми, натискаємо на наш Айфон у пункті " Пристрої ". Переходимо у вкладку "Рінгтони". Ставимо рінгтон на певний контакт і насолоджуємося виконаною роботою)

Після синхронізації відключіть iPhone від комп'ютера та видаліть із Медіатеки заготівлю під рингтон, відновіть нормальну тривалість пісні, яка була обрана Вами для створення мелодія на дзвінок Айфона. :)

Відповіді на питання, що часто ставляться:

Відсутній пункт меню Рінгтони/Мелодії в iTunes

Рінгтон не з'являється у iPhone

Якщо у Вас є запитання, будь ласка, залишайте їх у коментарях. :) Залишайтеся з нами!

Коротеньке відео про те, як створити рінгтон в iTunes: