Перейти до основного вмісту

Як увімкнути подкасти в iTunes 11?

Підкасти завойовують дедалі більшу популярність у користувачів всесвітньої глобальної мережі. Компанія Apple не стала залишатися осторонь і впровадила підтримку подкастів у програму iTunes 11. Як дістатися цієї функціональності ми розповімо вам у цій статті.

Підкастінг

Для початку слід згадати, що ж таке подкасти і що вони являють собою. Грубо кажучи підкастом є або окремий файл, або серія інформації, що регулярно оновлюється в інтернеті. Інформація, яку несуть подкасти, є аудіо- або відеофайли, що розповсюджується в стилі радіо, маючи при цьому певну тематику і періодичність видання. Процес створення подкаст отримав назву подкастінг. Подкастер - творець подкастів :)

Крок перший. Установки iTunes

Для початку необхідно дістатися до вікна налаштувань iTunes 11, яке дозволяє налаштувати функціональність подкастів. Для цього можна скористатися двома способами: через системне меню або за допомогою комбінації клавіш (Ctrl+,). Якщо з другим способом все зрозуміло, тоді перший потребує пояснення. Для відкриття вікна налаштувань iTunes 11 за допомогою системного меню, необхідно виконати такі дії: "Редагування -> Налаштування...".

Крок другий. Активація подкастів

Щоб увімкнути подкасти в яблучному клієнті iOS-пристроїв , необхідно у вікні налаштувань iTunes спочатку перейти у вкладку "Основне". Далі зі списку джерел слід зазначити пункт "Підкасти" та застосувати зміни. Після даних нескладних дій у бічному меню iTunes 11 з'явиться нова категорія "Підкасти", вже з якою можна повноцінно працювати :)

Додатково

У вікні розділу подкастів є два пункти: "Підкасти" і "Список". Перший служить для отримання подкастів з iTunes Store , а завдяки другому пункту можна керувати вже отриманими подкастами. Для оновлення списку подкастів рекомендується використовувати клавішу "F5" при відкритому вікні.