Перейти до основного вмісту

Як вимкнути в iPad/iPhone/iPod Touch внутрішні покупки у програмах?

Цілих два роки велося судове провадження навколо внутрішніх покупок у додатках (In-App Purchase), що функціонують на мобільних яблучних пристроях. З одного боку судилося безліч батьків, з іншого - компанія Apple. А все через дітей, які без відома батьків, граючи в цікаві яблучні ігри , непомітно купували контент, після чого здивованим батькам приходили величезні рахунки за кредитними картками. Адже їхні банківські картки було прив'язано до Apple ID.

Відключаємо з очей - геть

Із виходом iOS 6 з'явилася можливість повністю відключити покупки всередині додатків. Раніше така можливість була під виглядом парольного обмеження з 15-хвилинним таймером.

Для деактивації внутрішніх покупок у програмах необхідно виконати такі дії: "Параметри -> Основні -> Обмеження". Далі слід активувати функцію обмеження на вашому смартфоні , натиснувши кнопку "Увімкнути Обмеження", після чого з'явиться вікно створення пароля доступу. Після створення пароля переходимо в категорію "Дозволений контент:" та деактивуємо налаштування "Вбудовані покупки". До речі, нижня опція відповідає за обмеження за таймером, про яке згадувалося раніше. Досить корисна додаткова можливість управління безпекою Вашого яблучного пристрою і добре, що її не прибрали.

Рекомендації

Яблучній корпорації слід було б інтегрувати в iOS функціональність профілів користувача, на кшталт тієї, якою володіє Windows Phone 8 і Android Jelly Bean . Сподіваємось сьоме покоління яблучної мобільної операційної системи порадує нас цим нововведенням.