Перейти до основного вмісту

Як визначити чи був у воді iPhone за датчиком вологості?

Велика кількість iPhone купується на вторинному ринку. При купівлі старого гаджета (б.у. iPhone) дуже важливо переконатися, чи не побував він у воді. Потрапляння вологи всередину iPhone призводить до багатьох проблем і автоматично анулює гарантію на ремонт.

Як визначити, чи не плавав iPHone або iPod?

Ми розповімо вам, як перевірити iPhone, не розкриваючи його. Для цього у корпусі смартфона передбачений датчик вологості LCI, Liquid Contact Indicators. Він активується, коли в iPhone або iPod потрапляє волога. Він є невеликим білим або сірим гуртком, тому, практично не помітний. Однак, при попаданні вологи в апарат, індикатор стає червоним.

Apple забезпечила свої пристрої LCI ще у 2006 році. Тому майстер у сервісному центрі, а тепер і користувачі відразу можуть визначити стан гаджета.

Датчик вологості LCI в iPhone або iPod розташований:

  • у iPod (shuffle 3-го покоління, Classic, nano, touch) посередині роз'єму для навушників. При покупці пристрою придивіться, якщо тут побачите червону точку - апарат побував у воді;
  • однак iPod nano 7-го покоління та iPod touch 5-го покоління не забезпечені датчиками LCI і для перевірки пристроїв необхідно подивитися, як працюють його основні функції.

Де знаходяться датчики?

У кожній моделі iPhone датчик LCI знаходиться на певному місці:

  • iPhone 2G – всередині роз'єму для навушників;
  • iPhone 3G/3GS, iPhone 4/4s - всередині роз'єму для навушників і посередині роз'єм для підключення зарядки;
  • iPhone 5/5s/5c, iPhone 6 та наступних поколінь – усередині роз'єму для SIM-карти.

Таблиця на допомогу

Найкраще вам допоможе визначити місце LCI наша таблиця: