Перейти до основного вмісту

Як змінювався дизайн смартфона Sony Xperia Z до Xperia Z5?

Розроблена японською компанією Sony концепція дизайну OmniBalance стала відомим фірмовим стилем Xperia. Фахівці неодноразово критикували виробника за незмінний зовнішній вигляд смартфонів.

Вдалий дизайн, який лише вдосконалюють

Проте, останніми роками якісно змінилася металева рамка гаджетів. Апарати Xperia Z5 нового покоління оснащені лише невеликою заглушкою, оскільки модернізована конструкція забезпечує роз'єм 3,5 мм та microUSB захист від вологи. У кнопку живлення вбудований дактилоскопічний датчик.

Зараз ви можете переглянути ретроспективу трансформації профілю японських смартфонів преміум класу. Зверніть увагу, як округлялися грані апаратів з кожною новою моделлю. Починаючи з версії Xperia Z3 , виробник зміцнив краї каркасу, зробивши з окремим елементом, таким чином максимально захистивши смартфон від пошкоджень під час падіння на торець.

Що стосується фронтальної панелі, то, починаючи від Xperia Z3, динаміки перемістилися у верхню частину рамки. Задня кришка, в апаратах нового покоління, виконана з матового скла Frozen Glass. Новими варіантами, золотий та болотно-зелений, розширився колірний діапазон смартфонів.

На початку жовтня очікується анонс смартфонів Xperia Z п'ятого покоління.