Перейти до основного вмісту

Як з'явився бампер для iPhone 4

Відразу після виходу iPhone 4 в 2010 році в Купертіно, штаб-квартиру Apple, почали приходити негативні відгуки з приводу прийому зв'язку в новому iPhone. Стів Джобс на той час відпочивав на Гаваях зі своєю родиною. Глава Apple і слухати не хотів про проблеми телефону, він стверджував, що це не можливо.

Але iPhone 4 так як і всі попередні пристрої Apple виходили у світ без ретельних тестів у стандартних умовах, тому що компанія завжди намагалася тримати в секреті всі новинки та шокувати людей. Але всі розуміли якщо не відповісти на коментарі активістів, значить погодиться, що телефон має вади.

Компанія-лідер смартфонної індустрії не міг допустити цього, тому Джобс зателефонував вищому керівництву компанії і організував позапланову зустріч з вирішення вкрай важливого питання. Перед від'їздом він запропонував своєму синові поїхати з ним. Стів сказав, що за ці 2 дні нарад він навчиться більше ніж за 2 роки у школі бізнесу, в яку незабаром планував вступати Джобс молодший. Наступного дня вся еліта компанії Apple сиділа за круглим столом і намагалася знайти найкращий спосіб усунення проблеми зникнення зв'язку та некоректної роботи телефону зі стільниковим зв'язком.

Причина проблеми полягала в тому, що для Джобса дизайн мав первісне значення. З технічного боку сталевий обідок Айфона 4 повинен був служити антеною телефону, але до цього використання сталі як антена вважалася неможливим. Але Стів наполіг на своєму і технічний персонал витратив безліч зусиль, але все ж таки домігся поставленого завдання. iPhone 4 випустили зі сталевим обідком. Але щоб антена функціонувала коректно, вона не повинна бути цільною, у сенсі на ній мають бути ділянки, які роз'єднують сталь.

Можете переконатися в цьому самі, біля входу навушників і з лівого боку смартфона є тоненькі чорні смужки, це ті переривчасті частини. Але коли людина розмовляючи iPhone вологою рукою з'єднує два кінці сталевого обода зв'язок стає гірше а іноді і взагалі пропадає. Така ситуація може виникнути дуже рідко. Але всі ми знаємо негативні чутки, що поширюються набагато швидше, ніж позитивні.

Обміркувавши всі питання за круглим столом, Джобс виступив на прес-конференції і заявив, що нічого не може бути ідеальним. З перших хвилин конференції було видно, що Джобс прийшов сюди не вибачатися, він одразу почав переводити стрілки на інші телефони, шукати в них вади. Стів обіцяв повернути гроші кожному хто захоче відмовитися від iPhone 4 або отримати в подарунок силіконові бампер, який ізолюватиме долоню від антени iPhone 4. Охочих повернути iPhone 4 було кілька десятків людей. Зазвичай той, хто починає користуватися смартфоном від компанії Apple, залишається відданим їй.

І після цих подій новий аксесуар завоював добрі відгуки. Бампера стали випускати з пластмаси, заліза, алюмінію, всі можливі кольори та дизайни. В даний момент бампер для iPhone є одним з найпопулярніших аксесуарів до мобільних телефонів від Apple.