Перейти до основного вмісту

Яку модель iPad вибрати?

Досить популярне питання, якщо взяти на увазі велику кількість версій і модифікацій яблучного планшета компанії Apple. Чи потрібний 3G/4G? Скільки пам'яті для даних користувача достатньо? Яке покоління планшета варто вибрати? Відповіді на ці запитання Ви обов'язково зможете знайти в цій статті.

iPad 1, iPad 2, iPad 3, iPad 4 чи iPad Mini?

Тут мова піде про вибір покоління iPad, про плюси та мінуси цих пристроїв. Слід розібратися та зрозуміти, який варто купувати, а який – ні.

iPad 1

Зараз вже не варто купувати першу версію iPad, що навіть побувало у використанні, навіть в ідеальному стані. Якщо ж Ви досить обмежені у своєму фінансовому плані, а також не можете визначитися у виборі мобільної платформи, тоді ще можете прикупити iPad 1... Але все ж таки в даному випадку, варто дочекатися стане дешевшим хоча б iPad 2.

Компанія Apple перестала підтримувати програмно iPad 1, тому максимальна офіційно можлива версія iOS в ньому буде 5.1.1. На iOS 6 оновитися не вдасться. Деякі нові програми просто не будуть працювати під перший iPad.

iPad 2

Друга версія яблучного планшета компанії Apple може похвалитися найдовшою тривалістю в офіційному продажу серед інших поколінь iPad. Даний планшет рекомендується купувати, якщо це буде перший подібний пристрій у Вас взагалі, або на подарунок, так само, як перший планшет, якщо обмежені у своїх фінансах. На початок 2013 року iPad 2 за продуктивністю в додатках актуальний (не рахуючи деякі супер-нові 3D-ігри): "гальма" практично відсутні, якщо звичайно ж планшет без джейлбрейка і не встановлено якогось невідомого "постійно голодного" додатка.

+ досить низька ціна порівняно з новими поколіннями iPad
+ немає проблем з програмами з приводу відсутності Retina-дисплея

- помітні пікселі на дисплеї
- швидше за все, незабаром iPad 2 не буде підтримуватися програмно

iPad 3

Перша модель яблучного планшета з Retina-дисплеєм і найшвидше померла, одночасно. Зараз це покоління iPad офіційно знято з виробництва, хоча програмно підтримуватиметься компанією Apple ще довго. Не варто купувати iPad 3 так, як просто сенсу в цьому немає, коли вже на ринку представлені iPad 4 та iPad mini. Тому не ведіться на прийоми магазинів, яким дуже потрібно швидко продати залежав товар, поки що можна "зрубати" грошей за нього відмінно.

+ Retina-дисплей
+ потужна начинка
+ довго ще підтримуватиметься Apple програмно

- гріється, гріється...
- швидко застарів на тлі iPad 4

iPad 4

Тут без коментарів :) Якщо у Вас є фінансова можливість, якщо Вам до душі iOS, якщо Вам підходить дисплей розміром 9.7 дюймів, тоді iPad 4 спеціально для Вас :)

+ Retina-дисплей
+ потужна начинка
+ остання старша модель iPad на початок 2013 року

- не підійде тим, кому потрібний iPad mini:)

iPad mini

Цей яблучний пристрій заповнив своєрідну ущелину у розмірному сенсі мобільних пристроїв від компанії Apple. Досить компактний розмір з відчуттям легкості, відмінно підійде для тих, кому потрібен "великий iPod Touch" завжди з собою:) За технічними характеристиками iPad mini досить схожий на iPad 2, але значно енергоефективніший. Однак, якщо можливо, варто утриматися від покупки, бо швидше за все в недалекому майбутньому має вийти iPad mini із Retina-дисплеєм! :)

+ висока практичність
+ остання молодша модель iPad на початок 2013 року

- не підійде тим, кому потрібний iPad 4:)

Wi-Fi чи Wi-Fi+3G(4G)?

Тепер слід зрозуміти, чи потрібна Вам підтримка 3G(4G) та як ця особливість впливає на загальну картину. Модель без 3G (4G) коштує значно дешевше. Завдяки 3G(4G) є можливість виходу в інтернет практично в будь-якій точці міста і не виникає значної прив'язаності до Wi-Fi, а також є GPS-навігатор. Відповідно, якщо ви з iPad будете більше часу проводити вдома маючи в наявності iPhone, тоді більшого сенсу нема купувати iPad з підтримкою GPS і 3G(4G). Але якщо у Вас з фінансами все таки добре, тоді рекомендується все-таки придивитися до моделі з підтримкою 3G(4G), зайвим не буде.

16 Гб, 32 Гб, чи 64 Гб?

На сьогоднішній день 16 гігабайт може бути ще мінімально достатньо для iPhone, але не для iPad. Тому слід вибирати модель, як мінімум з 32 Гб пам'яті для збереження даних користувача. Але якщо ж Ви з тих людей, які люблять мати при собі корисні програми на всі випадки життя у своєму iPad (аля, швейцарський ніж), любите пограти в якісні ігри і до того ж Ваш iPad матиме Retina-дисплей, тоді точно слід направити свій погляд на 64-гігабайтну версію яблучного планшета.

Сподіваємось наша стаття Вам сподобалася і додасть яблучної впевненості у виборі свого бажаного iPad :)