Перейти до основного вмісту

Який набір програм необхідний для смартфона?

В останнє десятиліття різноманітні електронні пристрої міцно зайняли своє важливе місце у нашому житті. Сьогодні дуже складно уявити себе без мобільного зв'язку. За допомогою телефонів та смартфонів ми спілкуємося з близькими та друзями, будуємо власний бізнес, вирішуємо багато питань на роботі.

Вибір сучасних смартфонів дуже широкий. Вони постійно удосконалюються та оснащуються новими «фішками».

Одна з останніх моделей чудового смартфона-комунікатора на базі Андроїд – ASUS Zenfone 2 ZE550ML. Він підтримує 2 SIM-карти, має якісну камеру на 13 млн. пікселів, великий обсяг вбудованої пам'яті та багато інших корисних можливостей.

На сторінці https://price.ua/asus/asus_zenfone_2_ze550ml/catc52t22m874950.html можна ознайомитися з цінами ASUS Zenfone 2 та інших моделей смартфонів у різних магазинах.

Головним питанням придбання телефону є встановлення додаткового програмного забезпечення. Ось тут варто подумати про те, який софт необхідний, а якого ні, щоб не завантажувати пам'ять пристрою непотрібним сміттям. Розглянемо ТОП-5 додатків, які справді необхідні для андроїд-смарфону.

1. Антивірус

Перше, що слід подбати, так це про безпеку свого телефону. За статистикою щомісяця шахраї намагаються запустити до 12 тисяч вірусів, які здатні завдати серйозної шкоди вашому пристрої, списувати кошти з мобільного рахунку, проникати у конфіденційну інформацію. Для запобігання цим проблемам існують такі антивірусні програми, як Comodo Mobile, Avast, Dr.Web.

2. Зберігачі закладок та хмарні сервіси

Щодня користувачі стикаються з безліччю цікавих матеріалів, відео та зображень в інтернеті, які потрібно зберегти. Найчастіше збережені посилання губляться. Для організації важливої інформації, зберігання нотаток та знахідок у своєму смартфоні рекомендується використовувати спеціальний додаток. Найбільш функціональні програми подібного роду – Dropbox та Evernote. З хмарою Dropbox ваші файли та нотатки завжди залишатимуться з вами, навіть у разі втрати телефону.

3. Спілкування

До програм для спілкування належать програми інтернет-телефонії та клієнти для соцмереж. Спілкуватись за допомогою відеозв'язку, текстових повідомлень, обмінюватися файлами дозволять Viber, Skype, WhatsApp. Майже ті ж функції пропонують клієнти Facebook, ВКонтакті, Однокласники та інших соцмереж.

4. Аудіо та відеоплеєри

Для використання мультимедійних ресурсів смартфона знадобляться якісні плеєри. Відмінними варіантами таких програм будуть HD Video Player – для перегляду відео, та doubleTwistPlayer – для прослуховування аудіо. Вони дозволяють сортувати файли, створювати зручні плейлисти, налаштовувати дизайн.

5. Дистанційне керування

Для того, щоб керувати інтерфейсом Android та здійснювати обмін даних з комп'ютером, знадобляться програми-синхронізатори. З автоматичним та ручним копіюванням файлів на смартфоні допоможуть впоратися програми типу AirDroid і Helium.

Всі перераховані вище програми варто встановити на щойно придбаний смартфон в першу чергу. Далі можна подумати про месенджерів, RSS-рідерів, сервіси для обробки фото та інших програм, які необхідні користувачеві під конкретні потреби.