Перейти до основного вмісту

Зустрічайте Sony PlayStation 4

На щорічній виставці E3 компанія Sony представила четверте покоління ігрових консолей , розповіла про подробиці, ціни. Пристрій вийшов загалом привабливішим, ніж його найближчий конкурент Xbox One від Microsoft.

Вага, габарити, спосіб встановлення

Sony PlayStation 4 краще за даними показниками, так воно більш тонке з меншою вагою, ніж Xbox One. Крім цього ігрову приставку від Sony можна розташувати як вертикально, так і горизонтально, що не скажеш від дітища Microsoft.

Обмеження, мультиплеєр

Компанія прибрала всі обмеження використання підтриманих ліцензійних дисків, що викликало похвалу у її фанатів. Тепер ви без будь-яких незручностей можете ділитися своїми іграми із друзями, родичами. Консоль більше не потребує підключення до інтернету та не прив'язана до облікового запису користувача. Не вимагає завантаження оновлень та автентифікації. Але якщо ви збираєтеся використовувати режим мультиплеєра, тоді повинні викласти за нього $50 на рік, бо така ціна підписки на сервіс PlayStation Plus.

Технічні характеристики

Sony PlayStation 4 отримала 8-ядерний процесор з ім'ям AMD Jaguar і таке ж гігабайт оперативної пам'яті (8 Гб). Тепер користувачеві є 500 Гб внутрішньої пам'яті, за яку відповідає вбудований вінчестер. Звичайно ж є підтримка приводу стандарту BluRay.

Аксесуари

У комплекті крім самої ігрової приставки є геймпад DualShock 4, який має монохромний дисплей і вбудований акумулятор на 1000 мАг. Другого такого в комплекті не передбачено, але можна придбати окремо за $59.

Стільки ж коштує спрощений аналог Kinect - камера з нехитрою назвою Eye. Вона здатна захоплювати відео з розширенням 1280х800 пікселів (60 кадрів за секунду), а кут огляду її досягає 85 градусів.

Асортимент та сумісність

Вже зараз випущено понад 140 ігрових новинок, незважаючи на те, що консоль ще не доступна для покупки. Досить чудовий хід! Тому, придбавши у святкові дні новинку, ви зможете відразу запастись відеоіграми. Також є сумісність між четвертою і третьою версією ігрової консолі від Sony.

Вартість та старт продажів

Ігрова консоль від Sony має ще одну перевагу порівняно з Xbox One. Ціна становить $399 у США та стільки ж євро у Європі. Початок продажів намічено на зимові свята, тому ви матимете чим порадувати своїх рідних ;)