Перейти до основного вмісту

Чому Apple випустить 4-дюймовий iPhone 6s mini

У 2014 році компанія Apple почала випуск нової категорії пристроїв - фаблетів iPhone 6 та iPhone 6 Plus з великими екранами, 4,7- та 5,5-дюймів відповідно. У планах купертинівців на 2015 рік виробництво смартфонів із колишнім форм-фактором, з діагоналлю 4 дюйми.

Фаблети Apple мали безперечний успіх. За перші три дні було реалізовано понад 10 мільйонів смартфонів. Проте, випустивши смартфони з великим екраном, Apple втратила частину своїх покупців. Джерело MacDigger сформулювало основні причини доцільності випуску iPhone 6s mini.

  1. Дизайн великих смартфонів сподобався не всім шанувальникам Apple пристроїв. Вихід нового 4-дюймового iPhone поверне користувачам звичну зручність керування однією рукою та економію місця у кишені чи сумочці.
  2. Маркетинг - стратегія Apple полягає у виході моделі в новому форм-факторі, які мають більший інтерес ніж минулорічні. сматфон отримає начинку подібну до iPhone 5s, а дизайн з iPhone 6 .
  3. Apple Pay. Компанія Apple розширить можливості платіжного сервісу для iPhone із 4-дюймовим екраном.
  4. Фітнес. Нові смартфони будуть мати розширений режим програми HealthKit, усіма необхідними датчиками для контролю занять спортом.
  5. Висока продуктивність нового iPhone буде забезпечена процесором Apple A9.

Останні смартфони з 4-дюймовим екраном, iPhone 5s та iPhone 5c, з'явилися у 2013 році.