Перейти до основного вмісту

Новий MacBook Pro - характеристики, особливості, ціни

Днями, у Купертіно, відбулася презентація нових ноутбуків Apple – MacBook Pro. Комп'ютер MacBook Pro отримав сенсорну панель OLED, розташовану над клавіатурою. Touch Bar – тач-панель ноутбука розміщена замість першого ряду клавіш F1-F12. Apple розробила технологію Touch Bar для перенесення функцій, що найбільш використовуються, на міні-екран, що забезпечить більш комфортну роботу користувачів.

Навіщо потрібний Touch Bar

Сенсорну панель можна використовувати для керування різними програмами: музикою, при роботі iTunes, популярними сайтами, навігацією для Safari, елементами панелі керування для програм Finder, LogicPro, Pages та інших.

Apple пропонує використовувати другий дисплей MacBook Pro для прискорення будь-яких дій. У пошті та месенджерах передбачені функції передивного введення, для швидкого набору повідомлень та введення смайликів. Такою функцією вже оснащена клавіатура iPhone та iPad.

Touch Bar синхронізується з усіма стандартними програмами в macOS - від GarageBand до терміналу. Налаштувати панель можна шляхом перенесення кнопок, аналогічно Finder.

Сенсорна панель обладнана біометричним датчиком Touch ID другого рівня. Дактилоскопічний датчик розташований праворуч на Touch Bar. За допомогою сенсора, в один дотик, підтверджуються онлайн платежі та здійснюється розблокування Mac, за аналогією з усіма iOS-пристроями.

Характеристики нових Macbook Pro

Купертинівці випустили ноутбуки, які виявилися найтоншими та найлегшими MacBook Pro за всю історію Apple. 13-дюймовий MacBook Pro – 14,9 мм, став тоншим на 17% і на 200 грам легше попереднього (1,37 кг). Товщина 15-дюймового MacBook Pro - всього 15,5 мм (на 14% менше за товщину попереднього комп'ютера), а його вага всього 1,84 кг.

Apple ліквідувала у MacBook Pro всі стандартні роз'єми, замінивши їх чотирма портами USB-C з інтерфейсом Thunderbolt 3 та одним 3,5-мм аудіороз'ємом. Ноутбуки отримали найкращі дисплеї на Mac, зі збільшеною на 67% яскравістю та на 25% насиченістю.

Новоявлені MacBook Pro отримали найістотніше оновлення за останні роки.

Ціни на Macbook Pro

Вартість 13-дюймового MacBook Pro починається від 1905 доларів. Він отримав 2-х ядерний чіпсет Intel Core i5 з тактовою частотою 2,0 ГГц та прискоренням Turbo Boost до 3,1 ГГц, ОЗУ – 8 ГБ та ПЗУ – 256 ГБ.

  • Ціна 13-дюймового MacBook Pro з Тач-панеллю Touch Bar та Touch ID – від 2302 доларів. Модель отримала 2-х ядерний чмпсет Intel Core i5 з тактовою частотою 2,9 ГГц та прискоренням Turbo Boost до 3,3 ГГц, ОЗУ – 8 ГБ та ПЗУ – 256 ГБ.
  • Вартість 15-дюймового MacBook Pro з Тач-панеллю Touch Bar та Touch ID коштує – 3017 доларів. Ноутбук отримав 4-ядерний чіпсет Intel Core i7 з тактовою частотою 2,6 ГГц та прискоренням Turbo Boost до 3,5 ГГц, ОЗУ – 16 ГБ та ПЗУ – 256 ГБ.