Перейти до основного вмісту

Огляд iPhone 5S: Touch ID

Найочікуванішою функціональністю iPhone 5S, родзинкою даного яблучного смартфона, став сканер відбитків пальців Touch ID, який чудово замінив постійне введення пароля. Але наскільки він буде безпечним та ефективним, це буде відомо пізніше.

Докладніше про Touch ID в iPhone 5S

За допомогою програмного забезпечення Touch ID може запам'ятовувати кілька пальців, тому користувач зможе хоч мізинцем розблокувати свій смартфон або зробити покупку в App Store. Завдяки високому дозволу сканування і гарному софту, сканер відбитків пальців розпізнає навіть палець під кутом.

До речі, налаштування даного сенсора може бути виконане відразу при початковому налаштуванні iOS 7, при першому запуску пристрою. Процес досить простий, але триває трохи часу. Для успішного розпізнання пальця необхідно близько 10-15 разів їм доторкнутися до Touch ID.

Компанія Apple стверджує, що всі дані будуть ретельно оберігатися, а інформація безпосередньо надходитиме в зашифрований розділ мікропроцесора Apple A7. Виробник подбав про зовнішній захист датчика - він прикритий сапфіровим склом.

Щоб скористатися інноваційною розробкою від компанії Apple у сфері безпеки даних, хіба що слід придбати iPhone 5S , бо поки що ні в якому іншому яблучному пристрої цієї функціональності немає.