Перейти до основного вмісту

Представлені ZTE Nubia Z18 mini.

За вже сформованою традицією, ZTE Nubia відкриває щороку анонсом серії бюджетних смартфонів, поступово підбираючись до флагманських моделей, і на завершення презентує найкрутіший апарат у серії. На початку цього року компанія вже представила оновлення доступної N-серії та анонсувала середняк V18. Тепер настав час субфлагмана Z18 mini.

Зауважимо, що назва mini у Nubia , останнім часом, лише умовна, габарити основного флагмана можна порівняти з його міні-моделлю, за рахунок більш тонких рамок. Однак, новачок 2018, Z18 mini, також, отримав повноекранний формат - мінімальні відступи навколо 5,7" дисплея з пропорцією сторін 18:9 (роздільна здатність 2160х1080 р). Крім вузьких рамок, Nubia може похвалитися. крім білого, чорного і рожевого, увійшли неймовірний блакитний і незвичайний світло-фіолетовий забарвлення.

Проте основною перевагою ZTE Nubia Z18 mini став подвійний головний модуль. Основна камера має роздільну здатність 24 Мп і світлосилу f/1,7, в наявності виділений ISP, фазове автофокусування. Додатковий сенсор – 5 Мп використовується лише для ефекту боке (розмите фон). Звичайний фронтальний модуль – 8 Мп, f/2,0, оснащений ІІ-алгоритмами, для обробки знімків. Крім того, Nubia UI має вбудований голосовий помічник, з дещо дивною назвою "голос теля". Він запускається спеціальною виділеною кнопкою, як у флагманів Samsung для Bixby.

Основою Nubia Z18 mini став процесор Qualcomm Snapdragon 660, доповнений ОЗУ – 6 ГБ та ПЗУ – 64/128 ГБ (модифікація з ПЗУ – 64 ГБ не отримала фіолетове забарвлення), батареєю на 3450 мАч, дактилоскопічним датчиком. На нижній грані розташовані порти: USB Type-C та 3,5-мм аудіоджек. Вартість 64-ГБ версії у Піднебесній – 285 доларів (1799 юанів).