Перейти до основного вмісту

Samsung Galaxy Camera: ось який він, оптичний зум у смартфона

Уявіть собі, як може виглядати смартфон, якщо виробник "подарує" камеру таку, як у сучасного фотокомпакту? Не знаю, як ви, але компанія Samsung вже не думає, а робить і навіть запускає в масове виробництво!

Смартфон, чи камера... Камера чи смартфон?

Чи можна точно визначити, що це за пристрій? У ньому є 50/50, як смартфонна складова, так і складова фотокомпакта - гібридна камера або гібридний смартфон? Так, питання є, коли невизначеність привертає увагу.

Технічні характеристики можливо нікого не будуть дивувати з погляду гібридної камери, чого не скажеш про смартфон: Традиційно для лінійки Galaxy тут панує Android (версія 4.1 Jelly Bean + TouchWiz 5). Серед технічних характеристик є 3G (HSPA+), Wi-Fi, Bluetooth, GPS, GLONASS, мікропроцесор Exynos 4412 Quad (4 ядра, 1.4 ГГц), 1 Гб оперативної пам'яті, відеоприскорювач Mali 400MP, 8 Гб пам'яті для користувача з можливістю розширення (microSD ). Новинка також має HDMI порт (куди ж без нього), акумулятор ємністю 1650 мАг, відмінний HD Super Clear LCD дисплей - 4.8", 1280х720, 16:9. Камера отримала 16-мегапіксельний 1/2.3" BSI CMOS сенсор, оптичний зум, f/2.8 апертуру.

Ціни в Україні

Samsung Galaxy Camera заповнить український ринок у лютому за орієнтовною ціною 4700 грн. Досить невисока вартість при старті порівняно з майже аналогічними смартфонами, враховуючи можливості пристрою.