Перейти до основного вмісту

Що таке Apple HealthKit?

Восени 2014 року почав працювати сайт компанії Apple – HealthKit. Платформа HealthKit розроблена для збирання, аналізу, зберігання інформації про показники здоров'я користувачів. З HealthKit можуть працювати і програми для фітнесу: MyFitnessPal, Nike+ Running та складні медичні прилади, які набувають популярності у США.

Наприклад – оториноскоп CellScope Oto Home – прилад для діагностування вушних захворювань. Прилад фіксується на камері iPhone, робить необхідні знімки та надсилає їх на електронну пошту лікаря. Отоларинголог на підставі отриманих фотографій встановлює діагноз і призначає лікування. Прилад дуже зручний у місцях проживання, де відсутні медпункти або спеціалісти.

Електронний вушний термометр Swaive також синхронізується з HealthKit за допомогою Bluetooth. На дисплеї смартфона може відображатись температура користувача під час грипу, застуди, у період овуляції у жінок.

У програмі Swaive зберігається карта температури користувача, яка є джерелом спостереження пацієнта та встановлення діагнозу.