Перейти до основного вмісту

Що таке iPhone з контрактом

Продовжуємо серію відповідей на запитання для новачків у світі Apple. На цей раз ми розповімо Вам, що таке iPhone з контрактом, або заблокований під оператора мобільного зв'язку, або iPhone with a wireless sevice plan. Давайте розберемося раз і назавжди, і зрозуміємо чому варто купувати Neverlock версію смартфона.

iPhone на контракті це:

У США та Європі мобільні оператори працюють з абонентами після укладення контракту на певний час, наприклад на рік або два. Тому Ви, швидше за все помічали, що за кордоном можна побачити ціну на iPhone 4 в 199 доларів.

Розглянемо картинку уважніше:

Зараз нас цікавить картинка, яка вище. Придивіться. Бачите напис "Your iPhone will work only with the carrier you choose", що означає, - Ваш смартфон буде працювати тільки з одним оператором зв'язку, з яким Ви, звичайно, укласти контракт, і платитимете щомісяця певну суму.

Тепер зверніть увагу на картинку, яка нижче?

Тут доступно розписано скільки часу і яку суму потрібно виплачувати щомісяця. Якщо взяти в руки калькулятор, після закінчення контракту, Ваш Айфон буде коштувати приблизно 1500 доларів США. Сума не маленька.

Підведемо підсумки. Чи вигідно купувати iPhone на контракті?

Якщо Ви мешканець України чи Росії, купувати Айфон, який на контракті вкрай не вигідно. Плюс, придбати яблучний смартфон із контрактом, зможе лише мешканець тієї країни, де продається телефон.

Якщо смартфон прив'язаний до мобільного оператора:

  • Ви маєте можливість користуватися лише одним єдиним оператором зв'язку.
  • Не можете придбати за кордоном для себе. Контракт із Вами не укладуть. Актуально для українців та росіян.
  • Щомісяця змушені платити круглу суму.

Що ж робити?

Вихід із ситуації простий. Вам потрібна не заблокована версія Apple iPhone – Neverlock. Який працюємо з будь-яким мобільним оператором зв'язку. Який, зрештою, виходить дешевше, ніж Айфон із контрактом.

Синоніми висловлювання на контракті: Locked, Sim Locked, With wireless service plan