Перейти до основного вмісту

Тест на міцність Sony Xperia XZ - краш-тест

Автори JerryRigEverything каналу, що перевіряє смартфони на міцність, вирішили випробувати Sony Xperia XZ . Корпус апарату, в основному, виготовлений з металу (включно з клавішами регулювання звуку), крім торців, поверхні дактилоскопічного датчика, слота для SIM-карт/microSD і нижньої вставки на задній кришці, виконаних з пластику.

Xperia XZ пройшов тест на міцність!

Смартфон, цілком очікувано для флагманів, витримав випробування, Тільки 6-й та 7-й стіки залишили подряпини на захисному склі екрану. Найуразливішим місцем Xperia XZ виявився дактилоскопічний датчик, який перестав розпізнавати відбитки пальців після невеликих пошкоджень поверхні. Зазначимо, що дактилоскопічний датчик моделей LG V20 та Google Pixel продовжив працювати після подібного експерименту.

Модуль камери захищений міцним склом, стійким до подряпин. У той час, як у Xperia Z5 Premium камера покрита прозорим пластиком. Внаслідок випробувань на вигин, на пластикових торцях апарата виникли тріщини, проте смартфон продовжив працювати. У наших краях Xperia XZ коштує близько 777 доларів.