Перейти до основного вмісту

У Huawei прорив у батареями для смартфонів

Відбулася презентація першого в галузі, запатентованого літієво-кремнієвого акумулятора від Huawei . Він забезпечує швидку безпечну зарядку. В описі виробник заявив, що дана технологія має низку переваг перед нинішніми розробками і змінить процес використання смартфона.

"Подібно до мультитача, який змінив роботу з дисплеями, ультрашвидкі технології зарядки Huawei змінять стан речей зі смартфонами, коли користувачі панічно бояться відсутності доступу до смартфону" (із заяви Huawei).

Нові акумулятори обладнані кремнієвими анодами більшої потужності, у порівнянні з графітовими, роблячи батарею більш довговічною та ємною. Тривимірний азотно-вуглецевий шар, що покриває акумулятор, синтезується при досить низькій температурі і має високу провідність, що забезпечує можливість надшвидкої зарядки. Крім того, технологія Huawei працює на відносно низьковольтній і сильноточній зв'язці, спрямованій на максимальну ємність струму, що живить апарат, одночасно мінімізуючи втрати ефективності, тепла і тротлінгу.

Huawei зазначає, що ця інновація спирається на досягнення у сфері електрохімічної кінетики, що дозволяють акумуляторам з ультрашвидкою зарядкою працювати з більшою енергоефективністю

Цими найновішими акумуляторами будуть обладнані майбутні смартфони Huawei.