Перейти до основного вмісту

Як читати книги на iPhone

Дещо раніше ми вам розповіли, як читати PDF на iPhone, за допомогою файлового менеджера. Сьогодні ми хочемо познайомити вас з додатком-читалкою iBooks.

iBooks є одним з дуже популярних програм, що з'явилися разом з виходом планшета iPad. До появи iBooks, на ринку електронних книг головним монстром продажів вважався інтернет магазин Amazon, який пропонував покупцям електронні книги Kindle, які оснащувалися е-ink екраном. Але запуск у продажу такого пристрою, як iPad, кардинально змінив ринок електронних читалок. Його екран дуже зручний для читання книг, і він не такий функціонально обмежений як пристрої з e-ink екраном.

Сумісність та формати iBooks

iBooks сумісний з такими пристроями як iPhone, iPod touch та iPad з версією прошивки iOS 3.2 і старше. Але цей додаток не підтримується першою версією iPhone та iPod-ом першого покоління. Щодо форматів книг, то підтримується 2 формати: PDF, ePub.

Читання книг в iBooks приємне та цікаве. Apple дуже сильно постаралися зробивши чудовий інтерфейс. Завантажені книги красиво розташовані на дерев'яних поличках, є сортування книг за автором, назвою, і т.д. Відкривши будь-яку книгу, ви побачите що сторінки виглядають дуже натурально, перегортаюча анімація теж дуже хороша. Ну що тут скажеш, Apple люблять деталі і в цьому вони досягли успіху.

Але, звичайно ж, iBooks має і недоліки, які трохи заважають бездоганній роботі.

Недоліки iBooks

  1. iBooks прив'язаний до iBooks Store (книги доводиться купувати або качати безкоштовні виключно в цьому магазині).
  2. Підтримка лише файлів 2-х форматів книг (ePub, PDF).
  3. Обмежений вибір книг, для користувачів, які зареєстровані в російському App Store.
  4. Немає жодної можливості закинути в iBooks книги збережені на комп'ютері.
  5. Якщо вже торкнулися недоліків, то треба розповісти, на їхньому фоні які є переваги.

Переваги iBooks

  1. Сама програма абсолютно безкоштовна.
  2. Дуже красивий та зручний дизайн.
  3. Є пошук потрібного слова, а також словник англійською, що дасть пояснення вибраного слова.
  4. Є синхронізація з іншими пристроями на які теж встановлений iBooks (наприклад ви можете почати читати книгу на iPhone, а продовжити на iPad).
  5. І найголовніше перевага це те, що цей додаток це продукт Apple, а значить не буде жодних проблем із сумісністю, якщо ви вирішите оновити iOS.

Корисні посилання: