Перейти до основного вмісту

Чи був у воді бу iPhone, який ви хочете купити?

У будь-якому сервісному центрі, на вас будуть дивитися з засмученими очима і знизувати плечима, коли ви скажете, що ваш iPhone або будь-який інший смартфон купався у воді. Дати нове життя мокрому пристрою завдання дуже складне і, як правило, не вдячне. Тому, будуть пильні при покупці бу смартфона або планшета. Сьогодні ми розповімо маленький секрет про Apple гаджети. Кожна модель Айфона має спеціальний датчик, який підкаже вам, чи був у воді пристрій. Читайте далі.

Чи був у воді iPhone 2G?

iPhone

Чи був воді iPhone 3G, iPhone 3GS

iPhone 3G, iPhone 3GS

Чи був у воді iPhone 4, iPhone 4s?

iPhone 4, iPhone 4s

Чи був у воді iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s?

iPhone 5, iPhone 5s

Чи був у воді iPhone 6/6s, iPhone 6/6s Plus?

iPhone 6, iPhone 6s

Що означає цей датчик?

Під лотком для сім-карти є маленький датчик. За замовчуванням він срібний колір. Але, якщо ви його виявили у стані червоного, бийте на сполох. Це датчик вологості пристрою. Тобто, якщо він червоний, значить усередині Айфон є волога або вода. Терміново треба щось робити. Інакше ваш смартфон може бути не працездатним.

Що робити, якщо датчик червоний?

Якщо при огляді девайса, ви виявили червоний датчик, відмовляйтеся від покупки, якою б вигідною вона не була. Мокрий смартфон – майже підлозі живий. Через деякий час розпочнеться корозія материнської плати та її елементів. Ремонт смартфона буде занадто дорогий або зовсім неможливий.

Якщо ви знайшли на свій Apple iPhone червоний датчик вологи, терміново несіть у сервісний центр. Якщо часу пройшло ще небагато, смартфон, можливо, просушитиме. Якщо ви тільки намочили свій iPhone, читайте тут як його врятувати .

Рекомендуємо купити надійний чохол для смартфона , який зможе врятувати і воду, і падіння. :)