Перейти до основного вмісту

Найбільший ринок смартфонів залишився без Huawei Mate 40 та iPhone 12

Змагання з продажу тільки почалося, проте жоден з таборів не рапортує про рекордні продажі та інші успіхи

Як повідомляють китайські джерела, користувачі мобільних пристроїв, які хочуть придбати флагманські моделі Huawei та Apple цього року, зіштовхнулися з реальною проблемою: смартфонів Huawei Mate 40 та Apple 12 просто немає в наявності.

Смартфони лінійок iPhone 12 і Huawei Mate 40 стали першими і поки що єдиними на ринку пристроями, які оснащені флагманськими однокристальними системами, що виробляються з використанням 5-нанометрового технологічного процесу.

Причина полягає в тому, що обидві компанії зіткнулися з підвищеним попитом, який їм не під силу задовольнити.

Сунь Яньбяо (Sun Yanbiao), декан Першого дослідницького інституту індустрії мобільних телефонів Китаю, підтвердив, що iPhone 12 і Huawei Mate 40 відразу стали популярними, але поки що складно оцінювати їх досягнення, оскільки смартфонів немає в магазинах.

Також повідомляється, що всі смартфони лінійки Huawei Mate 40 продаються в онлайнових магазинах та роздрібних точках відразу після прибуття, вони не затримуються на складах.

І якщо Apple найближчими місяцями має вирішити питання з поставками, то у Huawei за цей час можуть просто закінчитися однокристальні системи Kirin 9000.