Перейти до основного вмісту

Найпопулярніші 5G-смартфони у світі

Аналітична компанія Counterpoint Research опублікувала статистику продажів смартфонів із підтримкою мобільних мереж п'ятого покоління станом на початок осені 2020 року. Примітно, що топ-5 зведеного рейтингу, що вийшов, зайняли гаджети всього двох брендів.

Лідером продажів за звітний період став Samsung Galaxy Note 20 Ultra, частку якого припало 5% ринку 5G-смартфонів. Другий рядок зайняв флагманський Huawei P40 Pro з показником 4,5%. На третьому місці розташувався ще один пристрій китайського техногіганта – середньобюджетний Huawei nova 7 (4,3%). До топ-10 увійшли й інші моделі обох брендів: Samsung Galaxy S20+ та Galaxy Note20, а також Huawei P40. Крім того, у списку відзначилися смартфони виробництва vivo, OPPO та Honor.

Експерти підкреслили, що незабаром рейтинг популярності 5G-апаратів може змінитися через нещодавній реліз декількох флагманських пристроїв з підтримкою мереж п'ятого покоління — йдеться про нові Apple iPhone 12 і Huawei Mate 40. го популярності бренду Huawei в Китаї - на його частку наприкінці вересня припало більше половини обсягу продажів 5G-смартфонів.