Перейти до основного вмісту

Jailbreak основи: Все, що потрібно знати, маючи iPhone або iPad або...

Ми часто зустрічаємося на форумах з питанням про основи Jailbreak. Тому ми вирішили зібрати список деяких потрібних основ Jailbreak прямо в одній статті. сподіваюся, це допоможе багатьом початківцям Jailbreaker-ам, а може також допоможе показати перевагу світу джейла. У статті будуть використовуватися загальноприйнята лексика, додатки та налаштування деяких кльових Jailbreak утиліт.

Загальноприйняті Jailbreak Терміни

Jailbreak

Найочевидніший, і водночас до сьогодні найважчий термін. По суті це розкриття файлової системи вашого апарату. Процес Jailbreak дає користувачеві можливість розширення функціональності телефону, яку нам дає компанія Apple спочатку. Jailbreak також дає користувачам доступ до програм, які могла забракувати Apple, за допомогою Cydia. Також дозволяє завантаження кастомних програм. На iPhone можна використовувати метод SSH або iPhone Explorer. Jailbreak дозволяє налаштування "ядра", при цьому не варто також боятися слівця Unlock .

Unlock

Unlock вашого iPhone дозволяє користуватися послугами зв'язку будь-якого оператора мобільного зв'язку. У випадках зі штатівськими екземплярами це неминуче, якщо Ви, звичайно, хочете використовувати свій iPhone як мобільний, а не як iPod. Європейські iPhone можуть бути і "зашиті" і "не зашиті" під певного оператора. Ті, які "не зашиті" називаються neverlock , я впевнений, що всі стикалися з цим терміном. Процес unlock дозволить змінювати операторів, але перед цим на Ваш iPhone має бути встановлений jailbreak, а потім через Cydia встановлена програма, наприклад ultrasn0w або yellowsn0w, які після зроблять unlock Вашого iPhone.

Cydia

У Apple є App Store, jailbreaker мають Cydia на додаток до стандартного App Store. А якщо по секрету, Cydia була першою App Store. Вона була доступна ще з версією прошивки os 1.x і дозволяла користувачам завантажувати додатки до того, як з'явився App Store. Всі хто джейнул своє перше покоління iPhone на прошивці os 1.x помітили, що деякі концепти jailbreak стали частиною наступних версій прошивки. Ще один термін, який Ви могли чути, коли справа стосується Cydia це репозиторій . Загалом це джерела, які Ви додаєте у розділі manage . ModMyi та BigBoss є найбільшими на сьогоднішній день. Вони відразу додані, коли Ви встановлюєте Cydia (фактично вона встановлюється сама під час jailbreak-а). Ви завжди можете додати кастомні репозиторії, які захочете. Ми радимо додавати репозиторії із надійних джерел. Якщо буде почуття сумніву, краще попустіть цей репозиторій.

Recovery Mode/DFU Mode

Багато людей ще бояться цих двох термінів. Вони різні (наголошую:-). Є легкий спосіб з'ясувати, в якому режимі знаходиться Ваш iPhone. Якщо на екрані показаний USB-кабель і телефон вимагає підключення до iTunes з можливістю екстреного дзвінка, то iPhone зараз в режимі recovery (recovery режимі). Якщо немає можливості екстреного виклику і Ви бачите лише логотип iTunes та "шнурок", Ви у DFU mode (DFU режимі). DFU mode також можливий при темному екрані. Різниця між цими двома режимами полягає, фактично, у тому, що Recovery mode не дозволить Вам відновити прошивку зі зниженням її версії, а DFU mode частково це дозволяє. Багато jailbreaker-и потребують DFU mode з цієї причини. Для входу в DFU режим слідуйте наведеним нижче крокам :

- Вимкніть ваш iPhone

- Затисніть кнопку включення та кнопку home

- Відпустіть кнопку включення, коли на екрані з'явиться логотип Apple, але продовжуйте тримати кнопку home. Потім на екрані має з'явитись логотип iTunes зі "шнурком" (USB-кабелем)

- Підключіть телефон до комп'ютера і iTunes почне лаятися на Вас і повідомить, що Ви повинні відновити Ваш девайс перед використанням, тобто. перевстановити прошивку.

SHSH Blobs

Багато хто задається питанням, що ж це таке і чому Cydia просить зберегти їх. Коли ви оновлюєте прошивку в iTunes, Ви побачите, що на початку відновлення перевіряє відновлення. Apple розпізнає встановлену версію прошивки. Багато хто випадково оновлює версію прошивки свого iPhone, але при спробі downgrade (зниження версії прошивки) все увінчається провалом. SHSH позбавлять Вас від цього головного болю. Заздалегідь збережені SHSH змусять iTunes думати, що Ваше відновлення пройшло перевірку справжності. так би мовити. Тому це є порятунком для життя Вашого iPhone, якщо випадково оновити прошивку. Програма TinyUmbrella зберігає SHSH на сервері Cydia, так само, як і пряме збереження через Cydia. Ми рекомендуємо зберігати SHSH для кожної версії прошивки, для того, щоб не потрапити в скрутне становище.

Baseband

Baseband по суті є девайсом, який контролює антену – модем (на зображенні. Modem Firmware). Він безпосередньо пов'язаний із зв'язком. Тому всі, хто роблять unlock для свого телефону, мають бути гранично обережними при такому абгрейді. Якщо міняється база Band, зникає і можливість unlock. Ось чому більшість unlocker-ів користуються PwnageTool . Вона дозволяє створити кастомну прошивку без підвищення версії baseband-а (модему), лише основну прошивку.

Springboard

На комп'ютері у Вас робочий стіл :-) на iPhone - springboard. Це просто інтерфейс, з яким Ви постійно взаємодієте. І тому наступний термін, з яким багато хто стикається - це respringing. Це процес перезавантаження sppringboard. Деякі jalbreak програми вимагатимуть зробити це. По суті це можна порівняти з процесом "оновити" на комп'ютері.

Тож хлопці, хто хоче придбати Айфон та користуватися своїм телефоном iPhone на території України без JailBreak Вам не обійтися. А зараз купіть Apple iPhone 3G Білий/Чорний або Apple iPhone 3Gs Білий/Чорний на сайті iok.com.ua дізнавайтеся захоплюючий світ iPhone разом з нами.

Також радимо Вам звернути увагу на покупку бу iPhone 3G або Apple iPhone 3Gs