Перейти до основного вмісту

Як ввести iPhone, iPad або iPod Touch в DFU-режим

Більшість власників девайсів від Apple, таких як iPhone, iPad або iPod Touch періодично стикаються з проблемами оновлення або відновлення програмного забезпечення, в народі просто "прошивка". Справа в тому, що існує три відомі способи відновити ПЗ: просто підключивши гаджет і натиснувши на відповідну кнопку в iTunes, або попередньо помістити його в Recovery Mode (на екрані буде намальований usb кабель, який проситься підключити його до iTunes) і знову ж таки натиснути на потрібну кнопку в iTunes або ввести Ваш апарат в DFU-режим. І іноді доводиться пробувати всі способи кілька разів для досягнення бажаного відновлення ПЗ.

Найбільші складнощі у господаря iPhone, iPad або iPod touch може викликати, звичайно, введення свого апарату в DFU-режим.

Що означає режим DFU?

DFU означає Device Firmware Update, тобто. відновлення ПЗ девайсу. Якщо відновлення за допомогою Recovery Mode не працює, Ви захочете використовувати DFU режим як останній шанс на порятунок. При вході iPhone, iPad або iPod touch до DFU-режиму він не завантажує операційну систему до того, як Ви спробуєте відновити ПЗ.

Приступаємо до введення iPhone, iPad або iPod Touch у DFU-режим

Для того, щоб помістити гаджет в DFU-режим для відновлення "прошивки" слідуйте цим крокам (на прикладі iPhone) :

Крок 1.

Відкрийте iTunes та підключіть iPhone до комп'ютера.

Крок 2

Натисніть та тримайте кнопки хоум (кругла кнопка внизу тачскріна) та кнопку вкл/викл телефону.

Крок 3

Через 10 секунд відпустіть кнопку вкл/викл телефону, але продовжуйте тримати хоум до того, як iTunes не покаже повідомлення, що виявлено телефон у режимі відновлення.

Якщо в той час, коли ви тримали дві, кнопки на екрані з'явилося надкусане яблуко, ви тримали їх занадто довго і Вам варто повторити все спочатку.

Екран iPhone у цей час має залишатися чорним. Після цього телефон буде в потрібному нам режимі DFU.

PS Дуже часто багатьом не вдається зайти до DFU-режиму з першої спроби, тому це може здатися складним. Але не здайтеся!